Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

„Arad felett beborult az ég…” – 2019. december

A Kossuth Szövetség az idei tanév elején „Arad felett beborult az ég…” címmel pályázatot hirdetett általános- és középiskolás korú fiatalok számára, melynek célja a szülőföld szépségének és nevezetességeinek megismerése, a hagyományok és a kossuthi emlékek ápolása volt.

A Kossuth Szövetség felhívására idén országos szinten 118 pályázatot nyújtottak be. Közülük a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 12. B osztályos tanulója, Viczai Ágota az idei XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián (Bedő Eszterrel együtt) Kőszegen már sikerrel bemutatott helytörténeti témából készítette „A 16. Károlyi-(honvéd) huszárezred ’48-as tisztjének, Barkóczi Rosty Pálnak példaadó életútja” c. munkáját, melyet a zsűri Ezüst oklevél díjazásban részesített.

Az oklevél és a vele járó jutalomkönyvek ünnepélyes keretek közötti átadására - melynek során a Sina iparbáró család három generációjának történetéről hallhattunk érdekes előadást, majd a meghívott Kossuth, Deák, Görgey és Semmelweis leszármazottak vallottak neves elődeik példája nyomán megerősödött hazaszeretetükről - 2019. december 7-én a Magyar Tudományos Akadémia épületében került sor.

Ágota eredményéhez gratulálunk, nemzetünk múltjának ápolásához további kitartó kutatómunkát kívánunk!

Felkészítő szaktanár: Süveges Zoltán

Viczai Ágota átveszi az oklevelét
Viczai Ágota átveszi az oklevelét
Viczai Ágota oklevele
Viczai Ágota oklevele