Itt az oldal eleje
SzIG | Cikkek, beszámolók

Baky Ágnes városi és régiós matematikaverseny – 2020

Baky Ágnes portré

Versenyfelhívás

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium idén immár új néven rendezi meg a városi és régiós matematikaversenyt 8. és 9. évfolyamosok számára, nevezési díj nincs.

A vetélkedő témája a magyar matematikatanítás története, híres magyar matematikusok élete és munkássága, valamint logikai, matematikai feladatok.

Versenyünkkel iskolánk volt tanárának, Baky Ágnesnek állítunk emléket, aki Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, Dunaújváros Díszpolgára, valamint a Bolyai János Matematikai Társulat Beke Manó-díjasa.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, iskolánként kötetlen számban. A jelenkezési lapot majd az első feladatsorhoz csatolva találják meg a csapatok honlapunkon. A nevezés a jelentkezési lap, valamint az első feladatsor beküldésével történik. Kérjük, hogy a kapcsolattartás segítése érdekében, a nevezéskor tüntessék fel a felkészítő tanár e-mail címét!

A vetélkedő három fordulóból áll, amelyből kettő internetes. A döntőt a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban tartjuk, amennyiben ez lehetséges. Ha a COVID-19 miatti korlátozások a döntő időpontjában nem teszik lehetővé a személyes megjelenést, akkor online formában rendezzük a döntőt is.

A feladatsor 2020. október 20-án, kedden 14:00 órától 15:10 óráig lesz elérhető honlapunkon. A feladatsor kitöltésére egy óra áll a csapatok rendelkezésére.

A második forduló feladatai 2020. november 26-án, csütörtökön 14:00 órától lesznek elérhetők. Az ezzel kapcsolatos további tudnivalókat a jelentkezésnél megadott kapcsolattartóval, valamint a felkészítő tanárokkal fogjuk tudatni e-mailben.

A két forduló pontszámai összeadódnak, és a legjobb 8 csapat jut be a döntőbe, amelyet iskolánkban vagy online rendezünk meg 2020. december 4-én, pénteken 15:00 órakor.

Az aktuális pontállást és a feladatlapok javítókulcsát szintén honlapunkon tekinthetik meg az érdeklődők.

A döntő előtt az érintett legjobb 8 csapat további tájékoztatást fog kapni az ott várható feladatokról.
A versennyel kapcsolatban bármilyen kérdést a szigmatek2020@gmail.com címre várunk!

Minden jelentkezőnek sok sikert és jó versenyzést kívánunk!